23M STOP VOX

Crida a una multitudinària protesta amb el lema #StopVOX

Queden cinc dies per a la manifestació del 23 de març. Hem de fer tot el possible perquè sigui massiva.
Unitat contra el Feixisme i Racisme de Catalunya convoca una manifestació contra el racisme i l’extrema dreta a Barcelona el proper dissabte 23 de març a les 17h
Avui s’ha celebrat una roda de premsa per presentar una important mobilització a Barcelona contra el racisme i l’extrema dreta.
En David Karvala, un dels portaveus de la plataforma unitària, ha començat l’acte parlant de l’atemptat terrorista i feixista de Nova Zelanda, que fins ara ha cobrat 50 morts. “Aquest atemptat només s’entén en el context de la islamofòbia dins la societat” ha argumentat. Ha assenyalat el paper de diversos polítics i mitjans de comunicació en fomentar aquesta islamofòbia. UCFR ha anunciat que durant la protesta de dissabte hi haurà un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat.
També s’ha referit a l’augment dels assassinats masclistes i d’agressions LGBTI-fòbiques a l’Estat espanyol, en un moment en què VOX vol limitar els drets de les dones i les persones LGTBI. D’altra banda, ha criticat diferents mostres de racisme a la societat actual, com la recent onada d’atacs a centres que alberguen MENAs, i la impunitat dels atacants: “segons sapiguem, no hi ha hagut cap detenció en connexió amb aquests atacs”.
El portaveu ha contrastat aquesta falta d’actuació policial amb la seva actuació en un altre context. Ha denunciat que “la policia reprimeix les persones que protesten contra l’extrema dreta”.
L’eix central de la manifestació del 23 de març és el rebuig a VOX. Karvala ha declarat que “a l’Estat espanyol l’extrema dreta ara mateix té nom i cognoms, no és una cosa abstracta”. Ha explicat: “La pujada electoral de VOX fa que els botxins feixistes agafin més confiança per dur a terme agressions”.
“Ara cal assenyalar VOX. No vol dir que és l’únic problema que hi hagi, hi ha altres problemes. Però si aconseguim eliminar VOX de l’equació, les temptacions ultres dels altres partits seran menys”.
UCFR ha aprofitat la presència a la roda de premsa d’una destacada representació dels sindicats, partits i moltes altres entitats per demanar que “mobilitzin la seva gent”. També ha fet una crida perquè els mitjans difonguin iniciatives com aquesta, que defensin la democràcia, i que deixin de fer d’altaveu per a l’extrema dreta.
En definitiva, s’ha demanat que una ciutat com Barcelona —de fet, el conjunt del poble de Catalunya— que ha omplert els carrers per diferents causes, ara surti massivament al carrer contra l’extrema dreta. “La gran majoria de la societat patiria amb la pujada al poder de l’extrema dreta. Ens hi hem d’unir en contra ara, abans que sigui tard.”
Karvala ha recordat que quan es va establir UCFR en 2010, el partit feixista Plataforma per Catalunya estava creixent. “Els vam derrotar; ara PxC ja no existeix. Hem de fer que VOX també sigui història.”

Notes
El manifest i materials de difusió de la manifestació, així com la llista sencera d’entitats i persones que hi donen suport, es troben al web: UCFR.cat

UCFR està formada per més de 650 entitats, molt diverses, i té una vintena de grups locals arreu de Catalunya.

La manifestació de Barcelona se celebra dins el marc de la convocatòria internacional #WorldAgainstRacism, al voltant del dia de l’ONU contra la discriminació racial. Se celebren protestes del 16 al 24 de març, en unes 70 ciutats a una vintena de països, a gairebé tots els continents. Més informació: WorldAgainstRacism.org

Fem difusió!!
Tenim materials (octavetes i cartells) a Espai Jove Fontana (Gran de Gràcia 190, Metro Fontana) i LaFede (C. Tàpies, 1-3, Raval, Metro Paral·lel/Drassanes).
Aplega un parell de persones, agafa materials i difoneu! Poseu cartells a locals del barri, repartiu octavetes al carrer o davant una estació…

Mobilitzeu-vos per venir!
Parla amb amistats, per quedar per venir com un grup. Feu les vostres pancartes a ma per fer arribar el vostre missatge.

Organitzeu-vos per viatjar!
Si vius fora de Barcelona, organitza’t per viatjar amb més gent: quedeu a l’estació, o per venir en cotxes… Si fixeu un lloc públic de trobada, aviseu-nos perquè el puguem difondre més àmpliament,

Reactiveu grups locals d’UCFR!
Si al vostre territori hi ha un grup local d’UCFR poc actiu, aprofita aquests dies per parlar amb gent i mirar de reactivar-lo. Vingueu a la mani, però el 23M és només el principi de la campanya per #StopVOX a les eleccions de la primavera.

Publicat a: Ràdio RSK
23M STOP VOX

This entry was posted in Radio RSK. Bookmark the permalink.

Comments are closed.