Àudios del 3er Cadenazo de les Ràdios Lliures

#CadenazoDisidencias

3er Cadenazo de les Ràdios Lliures: Lluites i dissidències a la nova anormalitat: https://radioslibres.info/

Coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBI+ el diumenge 28 de juny, més de 20 ràdios lliures i podcast de tot l’estat es van unir en una emissió conjunta dedicada a les lluites i dissidències a la nova anormalitat.

Difonem així les accions, reivindicacions, pensaments i realitats de persones i col·lectius que aquestes setmanes enrere han visibilitzat especialment la seva lluita contra el racisme, així com les dissidències vinculades a temàtica d’alliberament sexual i de gènere, que tenen més presència aquesta setmana amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, sense oblidar-nos de totes les lluites de classe, contra l’exclusió, la pobresa, pel dret a l’habitatge, el treball i a una vida que valgui la pena ser viscuda.

Horaris I continguts de l’emissió:

07h La Linterna de Diógenes
Ens endinsem en el conflicte maputxe, entrevistant una companya de Puelmapu, història, vida quotidiana, resistències,les tragèdies dels processos de conquesta i expulsió dels estats xilè i argentí, les resistències pretèrites i les lluites actuals, amb les accions de recuperació de terres.

D’altra banda, Francesc Tur Balaguer ens presenta el seu llibre “La Història buidada”, centrat en les olvidades i marginades de la història. Amb ell parlarem de la identitat masculina en temps de Primo de Rivera, l’homosexualitat a l’Italia de Mussolini o l’Espanya de Franco, l’ús de la violació de dones com a arma de guerra…

8.30 Radio Aktiva
Visibilitzem diferents lluites des de la mobilització contra la construcció d’un hotel a La Tejita.
Entrevistem a Merce i Oscar de ART, Associació per la Recuperació de la Tinença, col·lectiu veïnal que lluita per mantenir un espai natural i un entorn amenaçats per qüestions racistes, burocràtiques, etc.

9:00h Radio Bronka
Programa especial fet amb joves immigrants que ens compten les seves vivències i com la seva vida es veu travessada per la violència i el racisme institucional. A un estat racista, la normalitat és el racisme, l’única alternativa és polititzar la ràbia i auto-organitzar la resistència de manera col·lectiva.

10h Ágora Sol Radio
Programa especial del Gest Més Radical: “Fragments de dissidències”.
Entrevista a Gracia Trujillo sobre el seu llibre “Maternitats Cuir”. León Damian des de Mèxic ens parla d’amistat, afecte, sexualitat i pride. Reivindiquem  figures com Adrienne Rich i Gloria Anzaldúa i demanem l’aprovació d’una Llei Trans Estatal.

11h Radio Almaina
Entrevista a la Bolina, projecte agroecològic a la vall de Lecrín (Granada)

11.30h Radio Kuko
Contingut: Entrevista a unes companyes gitanes lesbianes que ens parlen del seu amor i del que significa estimar-se en la cultura roma.

12h Radio Onda Expansiva
Contingut: Entrevista a Santiago García i Javier Olivares coautors del còmic “La còlera”. Una novel·la gràfica que, prenent com a punt de partida la Iliada i l’Odissea d’Homer, analitza l’actual situació dels refugiats per les guerres

13h Radio Alegría Libertaria
Contingut: L’alegria com a forma de lluita i dissidència. Comprenent la dissidència no com a conformació d’identitats alternatives sinó com a forma de dissens, i la lluita no com una conquesta de drets sinó com l’autogestió de la vida quotidiana, comptarem amb experiències i reflexions en veus transatlàntiques.

13.30h Radio La Granja
Contingut: Comunitat Sahrauí a Aragó i Vision Trans, dos col·lectius en lluita pels drets fonamentals.

14h El Café de Silverio
Contingut: Entrevista a Pastora Filigrana, advocada, militant del SAT i autora del Poble Gitano contra el Sistema Món, que es va publicar en Akal dilluns passat 22.
Parlem de les estratègies de supervivència col·lectiva del poble gitano i de com podem traslladar-les a les nostres lluites i projectes emancipadors.

14:30h Radio Lachipen
Des de Usera realitzem una connexió amb Buenos Aires per a saber com estan els portenys després de gairebé cent dies de confinament. També parlarem amb el nostre amic i veïns David Torres que ens recomana una pel·lícula que parla sobre la lluita i la dissidència. Finalment, l’artista Alberto Omiste ens regala una de les seves joies radiofòniques.

15h h Con vistas al descampado
Contingut: entrevista a l’historiador Francesc Tur, que ha escrit molt sobre història dels oblidats i LGTBI+

15:30h Radio Topo
D’exclusió i especulació. Una mirada a la Saragossa menys amable. Les persones sense sostre o amb sostre precari I també una mica de música. Mirada a l’escena local.

16:30h Radio RSk
Entrevista al filòsof Félix Pardo. Económia alternatiu front la discriminació del capitalisme.

17h RADIO VALLEKAS
Història del primer bar LGTBI clandestí en la península (Andalusia), conxión amb Orgull Crític i Orgull Vallekano llaura parlar dels seus manis i lluites.

18h Contrabanda FM
En el 3r Cadenazo de les Ràdios Lliures de passat 28 de juny, participem amb una emissió en directe des de l’estudi de Plaza Real amb àudios del manifest contravíric de Fuego Migrantx en la seva presa de la capçalera de la manifestació del 27 de juny convocada per Crida LGTBI, i intervencions de Huga Mauriel del col·lectiu Fuego Migrantx, Frau Diamanda, Inés Tarradellas (realitzadora de «Lesbofobias») i Mª Luisa García Berrocal de Creació Positiva, Florència González Brizuela i Sandra Bravo de Hablemos de Poliamor.

19h Radio Mistelera
Programa de dissertacions sobre la discriminació de classes amb tres cançons d’un artista local de rap.

19.30h Radio Espiritrompa
Reportatge de lluites i dissidències al voltant de tothom abans que comencés l’any 2020.
Entrevista amb la RAMS, xarxa que s’aquesta creant a les valls al sud dels Pirineus per a formar una resposta politica al capitalisme decrèpit.

20h Radio Malva.
Entrevistes: Luisa de l’Associació Cuidem Cabanyal ens parla sobre el PAC (Pla Espècia del Cabanyal), a Kenya García portaveu de la campanya per la regularització de les persones migrants a l’estat espanyol i miembra del Col·lectiu de Prostitutes de Sevilla i curt sobre Chicho Sanchez Ferlosio com a comiat del 3er Cadenazo.

Aquesta emissió s’enquadra dins de la Revolta Radiofònica Global, que enllaçarà el cadenazo radiofònic de les ràdios rebels llatinoamericanes del 27 de juny amb el cadenazo de les ràdios lliures de l’estat espanyol del 28 de juny. En la Revolta Radial llatinoamericana participen emissores de Mèxic, Costa Rica, Panamà, Hondures i Wallmapu (en territori xilè), entre d’altres països.

Per una normalitat en la qual capiguem totes.
Per una normalitat que valgui la pena ser viscuda.

Podeu escoltar tots els àudios realitzats per les diferents ràdios lliures a

https://archive.org/details/CadenazoDisidencias

Aquí l’àudio de l’emissió de Contrabanda FM:

Publicat a: Contrabanda FM
Àudios del 3er Cadenazo de les Ràdios Lliures

This entry was posted in Contrabanda FM. Bookmark the permalink.

Comments are closed.